torsdag 28 februari 2013

Sovjetisk television när den är som bäst! "Tvångsmässiga skatter" drabbar exil-eritreaner

Upptäckte detta via misesbloggen och la upp klippet på youtube för permanent referens.

Rapport använder sig av ett par väldigt intressanta formuleringar såsom "tvångsmässiga skatter" i inslaget som handlar om exil-eritreaner i sverige som blir hotade av eritreanska staten. Och när Fredrik Malm (fp) liknar eritreanska staten vid en maffia som utpressar blir det ännu roligare. Malm som själv är högrankad medlem i familjen, ingen maffia gillar konkurrens från andra gäng som inkräktar på deras "turf" antar jag.

I Agendaavsnittet som också tar upp situationen hittar vi fler guldbitar. Till exempel säger Lise Bergh:
"Det är ju extra allvarligt att det är en stat som faktiskt utöver utpressning och för den delen andra hot också mot sina egna medborgare, så det är allvarligt"
FN har också formulerat en resolution mot Eritrea om sanktioner om att den här exil-skatten ska upphöra och framför allt metoderna man använder, vilka är utpressning, hot och hot om våld. Detta är komiskt då svenska staten gör precis samma sak, fast en light version där tillvägagångssättet är lite mindre illasinnat. Principiellt är det ingen skillnad. Lise Bergh kommenterar angående resolutionen att:
"Det åligger alla stater att se till så att det här upphör i respektive lands territorie"
Senare frågar intervjuaren:
- Så Sverige ska också agera utifrån den här resolutionen? Lise Bergh: Ja, absolut, det ska de göra. De ska stoppa den här skatteindrivningen i Sverige, ja. 
Vad sägs om att se om sitt eget hus och själv sluta göra exakt samma sak?!
Eftersom jag inte hade något bättre för mig lade jag upp även dialogen i Agenda:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar