söndag 31 juli 2011

Felet med statliga domstolar

Det finns ett stort fel med statliga domstolar; dom är inte konkurrensutsatta. Domaren nedan är ett klockrent exempel att det är helt fel människor som dras till maktpositioner. Enda sättet att kontrollera deras maktkåthet är att konkurrensutsätta dom. Jag tror inte många skulle använda hennes "tjänster" i ett fritt samhälle. Men nu har dom inget annat val. I fritt samhälle skulle hon inte kunna döma människor till fängelse hur som helst och hon skulle snabbt stå utan kunder om hon fortsätter att bete sig som ett dåligt uppfostrat barn.


Iom att staten har monopol på domstolstjänster så innebär det även att den är sin egen domare i konflikter mellan privatpersoner och staten. Varför inser inte folk att detta är otroligt orättvist? Tom många minarkister verkar inte bekymra sig över att NV-staten ska vara sin egen domare i konflikter som berör den. Man häpnar.

3 kommentarer:

  1. Fan vad det är lätt att bli förbannad över sådan ren och skär orättvisa! Det är ungefär som att domaren tror sig vara en lärare och alla andra hennes elever, som hon får säga till hur som helst, och bura in hur som helst. Inte en perfekt liknelse.

    SvaraRadera
  2. Hann inte kolla på klippet tidigare och nu är det borttaget.. =/ Men jag misstänker att det är ungefär som när Ian Freeman inte satte sig tillräckligt snabbt och fick 90 dagars fängelse?

    SvaraRadera
  3. Vad synd att användaren stängts av. :/ Men klippet är en kvinnlig domare som dömer en kvinna till fängelse för att hon inte "respekterat" henne. Och sen hotar hon nån mer i salen med fängelse för samma sak. Typ som Freeman alltså, fast det är åhörarna som döms.

    SvaraRadera