måndag 19 december 2011

Den egyptiska statens våld

De flesta kommer inte se eller uppleva statens våld då de allra flesta antingen är indoktrinerade till att tro att det är fel att inte lyda, eller helt enkelt inte vågar göra motstånd. Men i egypten gjorde de motstånd i våras. I videon nedan visas statens riktiga ansikte; ett tiotal poliser sparkar och slår en redan skadad demonstrant med med batonger till h*n ligger orörlig på marken, och h*n är inte ensam. Många slås brutalt ned och man ser poliser skjuta på folkmassorna. 


Inget snack om socialt kontrakt kan övertyga en sansad människa att våldet i videon är befogat. Staten är inget annat än ett våldsamt kriminellt gäng; när befolkningen inte lyder så kommer de brutalt slås ner. Och tro inte att den svenska staten är principiellt annorlunda.

Jag är inte helt hundra på om videon är från innan Mubarak fängslades eller efter. Hursomhelst så spelar det inte så stor roll då det är samma stat. Den egyptiska staten byttes inte ut. en överväldigande majoritet av polisen och militären som för bara ett år sen försvarade diktatorn och förtryckte folket finns fortfarande kvar. Hur kan någon tro att någonting kommer ändras när dessa djävlar som kallar sig polis och militär fortfarande är kvar på sina poster!? Visst att Mubarak är ett svin, men poliserna i videon ovan är ena riktiga jävla as. Som jag skrivit förut; det är soldater man ska frukta, inte presidenter och kungar. Att förvänta sig att mördarna som förtryckte en tidigare helt plötsligt ska beskydda en och tillhandahålla rättvisa rättegångar är ren galenskap. Men även om hela militären och poliskåren byttes ut så skulle inte problemen lösas då samma incitamentstruktur finns kvar. Visst att de förmodligen inte skulle vara lika våldsamma som sina föregångare, men att de skulle vara rättvisa och opartiska i konflikter mellan civilpersoner och sig själva finns inga skäl att tro. Det det egyptiska folket borde gjort är att privatisera polisen, domstolarna, fängelserna och militären; dvs avskaffa staten och sluta tro att aggressionsvåld, monopol och lydnad löser några problem och inse att det är aggressionsvåld, monopol och lydnad som är problemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar