söndag 16 februari 2014

Motlapp!

Nån vänstermäniska har satt upp en arg lapp om att apoteken ej har medicin på lager och att de förvandlas till bodyshop, och länkat till valfardskampanjen.se. Har irriterat mig på detta papper ett tag nu - så det enda rimliga var att sätta upp en motlapp med vettigare länk. Universum strävar efter att balansera ut sig självt osv:

"Frihet = gratis saker

Positiv frihet!

Jag finns!

Därför är man mig skyldig!
 

Det totala antalet regleringar i Sverige har ökat astronomiskt de senaste decennierna, men varje gång ett missförhållande uppstår skriker ni efter fler regleringar för att åtgärda problemet - som skapades av regleringar till att börja med! 


                              anarkokapitalist.blogspot.se"

I en artikel på mises, Apoteken och den trojanska hästen, kan eventuella icke-invigna som hittat hit läsa om varför apoteken har slut på medicin - orsaken finns givetvis att finna hos staten och dess regleringar.
"Men varför var penicillinet slut hos leverantören då? Leverantören vill självklart tjäna pengar på sin produkt, och många kloka män och kvinnor lägger dagligen tid på att hitta den perfekta logistiken för olika produkter. Att hålla stora lager är dyrt och flera produkter som t.ex. penicillin är även en färskvara. Som vanligt när något verkar konstigt på vad som borde vara en fri marknad så kan du räkna med att det är en intervention som ligger bakom. Redan innan jag läst Dagens Nyheters artikel så kunde jag gissa svaret, kan du?"
Vidare
"Apoteken får inte heller sätta vilket pris de vill på sina produkter. Priserna på receptbelagda läkemedel sätts av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) och är inget apoteksaktörerna kan påverka. Myndigheten fastställer både inköps- och försäljningspris för de läkemedel och varor som ingår i läkemedelsförmånen.  TLV beskriver det själva så här:"
Skylten är inspirerad av A Statist Tea Party


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar