söndag 12 februari 2017

Skolpropaganda

Har länge fantiserat om att göra school outreach med inspiration från några aktivister i New Hampshire. Dela ut flyers.

Tills dess blev det ett inlägg på ungdomar.se. Inlägget togs bort efter ett par minuter, trots att det inte bryter mot några regler. Ingen förklaring per mail heller, trots att de uppmanar en att maila så ska dem förklara.

Skolan är till för att kontrollera dig och sätta in en massa idéer i ditt huvud som skadar dig i livet. Skolans dolda mål kränker din självkänsla och skrämmer till osäkerhet.

Det viktigaste är att du tränas till att lyda. Du tränas till att bli en mes. Tänk på det. Gör du som läraren säger blir du belönad med bra betyg, om du inte gör det får du dåliga betyg och om du "stökar" eller är "ett problembarn" (dvs inte lyder de regler som finns) försöker läraren och rektorn få dig att må dåligt. Temat är att belöna lydnad och bestraffar olydnad.  

Jag lyssnade på mina föräldrar och lärarna, jag lade jättemycket tid på att fixa fina betyg. Jag hatade dem som lärarna kallade problembarn för att de "förstörde". Det ångrar jag, för jag missade mycket av det roliga och det sociala. 

Idag är jag vuxen och har insett att de tvingades att vara där, precis som jag och att de hade rätt göra allt motstånd i världen. De ville ha kul och såg ingen mening med det läraren sa, och det är en BRA attityd. Det kommer du mycket längre i livet med, att göra det du själv vill. Det mesta som lärs ut är TOTALT värdelöst. Lärarna jobbar för en organisation som heter staten, inte för dig eller dina föräldrar. Staten har sin egen vilja och mål med dig. Och det är inte för ditt eget bästa.   

Skolplikt är skoltvång. Tvång är att med hot om våld få någon att göra något. Kanske har en lärare försökt skrämma dig någon gång med "om du inte kommer till skolan hämtar polisen dig"?. Där är beviset för att du med hot om våld tvingas till skolan. Att ta tag i en annan person mot dennes vilja är värre än mobbning, det är som sagt våld. Precis det som lärarna så fint gillar att prata om att det är fel, samtidigt som de jobbar för en organisation som själv gör det!  

Är du under 14-15 år kommer du tvingas till att gå till lokalen som kallas skolan. Mitt råd till dig är att vara medveten om vad skolans mål är med dig och att i göra motstånd om du känner dig kontrollerad eller annat som känns fel.

Här är en video där en föredetta svensk lärare berättar om skolans dolda mål med dig: 
https://www.youtube.com/watch?v=f2-TdAPXNMM 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar