torsdag 5 januari 2012

Semi-öppet brev till Eva Darj @ länsstyvelsen: give me liberty or give me pizza pie!

Edit av Niclas: Just det, Cruelty är ny skribent här på bloggen vilket är mycket välkommet då jag själv inte har lika mycket tid att skriva längre! Håll till godo. :)


###############################

Lystring alla frihetsvänner och frihetsfiender!

Avslutade nyss dagens Dagens Nyheter Stockholm (tredje januaris nummer) och det är det vanliga tjafset. Inte en tidning jag direkt gillar ("oberoende liberal" jo tjena) utan läser den mest för att hålla koll på vad MSM sverige nu har hittat på. I allmänhet är det ju det vanliga etatistköret som gäller, vilket garanterar en hälsosam start på dagen kännetecknad av alltifrån lätt till grav irritation, inte alltför sällan eleverat blodtryck och pumpande vener i pannan.

Ehum jag jobbar fortfarande på George Carlins spectator-approach:
”become the spectator, don't have any emotional stake in the outcome, fuck em' let them do what they wanna do, enjoy this shit as a spectator."

Idag blev jag faktiskt glad över att jag läste denna tidning, eftersom jag fick underlägg till detta blogginlägg, yippiekiyay.

SÅ det jag ska ta upp idag är triggat av artikeln med rubriken "Krogar övervakar olagligt". Bara från att läsa rubriken reagerar libertarianen "Uh Oh, Uh Oh! I don't accept this!"
Ta en titt här vettja, det är en kort artikel, promiss.

Inte?

Ok fine, för att göra en kort artikel ännu kortare för de lata jävlarna bland er: Restauranger, privatägda restauranger, har kameror i sina lokaler som filmar kunderna. Detta får de inte göra enligt lag och var tredje restaurang länsstyvelsen kontrollerat hade olagliga kameror.

Förutom det uppenbara faktum att detta är privata etablissemang och de därför borde få göra vad fan de vill med sin egendom och sina lokaler innehar artikeln ett par riktiga guldbitar. Etatisterna är verkligen a piece of work utan att ens vara medvetna om det.
I artikeln läser vi att:
 "Det är ett ganska nedslående resultat eftersom det innebär att människor utsatts för otillbörliga integritetskränkningar, säger Eva Darj."
(Eva Darj är en minion i en av statens subdivison - länsstyrelsen)

All heil Darj
Ojojoj! "Otillbörliga" integritetskränkningar! Låter ganska allvarligt, inte sant? Jag ska erkänna att jag inte visste vad fan ordet otillbörlig betydde (varför är det ofta så när statslakejer och politiker talar?!??!?!...Kan de inte tala helt simpelt sannfärdeligen utan vank rätt och slätt uteslutande simplemang och dubbelplussenkelt så att retarderade som undertecknad förstår?!?! De ska väl kommunicera med folket eller vafalls?) så jag var tvungen att kolla på synonymer, vilka är: opassande, olämplig, oläglig, obefogad; otillständig, oförskämd, oanständig

Eh Eva är inte all integritetskränkning opassande? Finns det våldtäkter som är passande? I think not. Men jag är inte förvånad över ditt språk, du jobbar ju trots allt som professionell bullshittare. 
Eva Darj är smart, hon slänger in otillbörlig innan integriteskränking eftersom hon vet att den organisation (=staten) hon valt att jobba för systematiskt är inblandad i integritetskränkning på en daglig basis. Hon tycker att integritetskränkning är okej som princip, det hela är bara upp till diskussion om när det är okej. Det är precis som med skatt, aldrig någon diskussion om huruvida staten eller någon grupp av människor bör ha den moraliska eller legala rätten överhuvudtaget, utan endast en diskussion om var, när, hur och hur mycket. A bunch of thieves discussing how much to steal.

Vidare i artikeln: 
”Länsstyrelsen ser allvarligt på att restauranger sätter upp övervakningskameror utan tillstånd. Re­stauranger är platser som är avsedda för människors rekreation och där allmänheten inte har anledning att, utan starka skäl, bli föremål för kameraövervakning.”
All heil Eva Darj! Hon och hennes kompisar i subdivision länsstyvelsen har den monopolistiska rätten att definiera vad restauranger är avsedda för och dessutom påtvinga en ordning på ALLA andra! Halleluja, Den Stora Eva har talat! Ve de som misstror. Wah!

Detta är typiskt och helt normalt vad man ser i kommuner och myndigheter i allmänhet. Överallt är det små kontrollfreaks och tyranner som hittat det perfekta yrket (och terapin?) där de ostört kan få uttryck för sina kontrollbehov. Det är även ett fullt logiskt antagande att dessa yrken kommer attrahera en statistisk överrepresentation av dessa personligheter. Dessutom förstärker och skapar rollen detta beteende. Tyvärr är det ju så mycket värre än så; de är dessutom hyllade, av vissa betvivlansvärda individer förvisso visst, men ändå.

Hey Eva bra att du utför dina officiella profesionella byråkratiska uppgifter! Det svenska samhället TACKAR dig och står i SKULD till ditt behjärtansvärda resolut, stå fast i din position; tvivla aldrig. Demokratin kan inte leva vidare utan sådana som du.

- Var vaksam på de rationella frihetssinnade, speciellt om de kallar sig liberaler, libertarianer och SPECIELLT anarkokapitalister, hur förföriska, rationella och logiska de än kan verka. Sky undan ”ankan” och alla de som bjuder in dig till att inte överordna dig andra eller säga upp dig. Misstro medkänsla; föredra kontroll för dig själv och över andra. Var inte rädd för att vara tankearrogant eller självisk. Föreställ dig alla liberaler, libertarianer, frihetssinnade och ankor som vore de däggdjur. Föreställ dig staten som gud och dig själv som en underpräst i Hans Gudomliga Majestäts Ohemliga Tjänst TM.Var aldrig en spektator av okontrollerade illegala restauranger eller frihetliga tendenser i samhället. Sök kontroll och tvång över andra för deras egen sak; himlen med gud statan kommer ge tillräckligt med tid för tystnad – och mer kontrollerande beteende. Misstro dina egna motiv, om de är frihetliga, och alla (klassiskt) liberala ursäkter. -

The market vill figure it out 
För det kan absolut inte vara upp till ägaren (med feedback från bla kunder, recensioner och pressen) att fritt bestämma vad fan restaurangen är avsedd för. Så kan vi inte ha det förstår ni väl. Det skulle nämligen resultera i restauranganarki. Det fattar ni väl själva? Puckon. Säger sig självt. Om du tyckte matkrigen i högstadiet var illa...ORDNUNG!

Det bara går inte att låta kunderna själva subjektivt bestämma om de anser att de blir integriteskränkta eller ej, om det är ”otillbörliga” integritetskränkningar eller ej, om de accepterar integritekskränkning överhuvudtaget som princip eller hur stora grader av den. Du förstår Eva detta är liksom en av mina stora poänger. Det är just därför att det är helt subjektivt som du Eva inte borde få bestämma över alla andra vad som gäller. Vissa tycker integritetskränkning är okej som princip, andra inte. Vissa anser att kameror på allmän plats är integritetskränkande, personligen gör jag inte det.

Varför? Eftersom man inte kan förvänta sig något privatliv på allmän plats. There's no expectation of privacy. Jag menar kom igen, att hävda rätten till privatliv på allmänplats är ett efterblivet resonemang, contradiction in terms för att börja med. Privatliv har man i, ni vet, sitt privata hem, familj och vänssfär. Är man på en allmän plats där främlingar kan se ens handlingar och höra vad man säger hur kan man ha ett privatliv där? Folk minns saker, speciellt sådana där obekväma saker som eventuellt bara råkar kommer ut och du inte vill att folk ska få reda på. Sen börjar de skvallra. Point of no return. Och vad är en kamera eller ljudinspelare förutom ett mekaniskt objektivt minne? Förrästen tänk så många argument det skulle lösa om alla gick omkring med en ljudinspelare. "-Du sa X! - Nehe jag sa Y!" PROBLEM SOLVED. Det är det som är så skönt med chatt, forum, bloggar osv. There's no denying.
”– Det är väldigt svårt att få tillstånd för kameraövervakning. Man ska vara trygg någonstans, säger Eva Darj.”
Men okej Eva, tillåt mig hypotetiskt hålla med om din frame. Jag tycker faktiskt trygghet är mysigt och det låter ju faktiskt inte heller särskilt trevligt att bli utsatt för integriteskränkning överhuvudtaget, ”otillbörlig” eller ej.

Så skönt att jag har dig och ovälvillga mamma staten som kan skydda mig mot integritetskränkning från dumma restaurangägare!

Men hurrudu Eva det finns bara ett litet problem med dig och mamma staten, som du valt att jobba för. Verkligen, pyttelitet.

NI KRÄNKER SYSTEMATISKT OTILLBÖRLIGT MINA OCH MINA VÄNNERS INTEGRITET PÅ EN DAGLIG BASIS 

Detta är INTE tryggt. 
Säg mig Eva HUR jag ”ska kunna slappna av utan att bli övervakad” med alla övervakningsarrangemang din organisation kontinuerligt hittar på?

For crying out loud ni är inte ens internt konsekventa! Är det något österrikare hatar är det logiska kontradiktioner, hela metoden vilar liksom, som många läsare säkerligen är familjära vid, tungt på logisk deduktion. Insåg precis att vi är ekonomernas Sherlock Holmes hands down, lol (han körde också hårt på logisk deduktion, seriöst om du inte visste det go read a book ffs). Och hur många gånger hade Sherlock Holmes rätt? Just det.

Jävla Eva....ja jag ska inte här skriva min Eric Cartman combo av invektiv för då blir det för vulgärt. Från högre ort blev jag beordrad att inte vara "för vulgär". Med tanke på min personlighet var detta en vettig order. Så jag bara embeddar istället - på det viset är det jag fast ändå inte som säger det.
Förrästen apropå "problem" kolla SVTs inslag om nyheten – spola till 00:58. Det är precis detta ord SVTs reportage använder i ABC-inslaget. ”Fritt och oberoende från både politiskt och kommersiellt inflytande” my ass. Titta så får du se hur Führer byråkrat Eva ser ut också (visst fan har hon lite reptilianlizard-drag? alltså sannolikt är det en utomjordisk infiltratör, hissssss...).

”I Stockholms kommun var problemen klart störst. Där hittades olagliga kameror på 34 procent av alla granskade restauranger.”
I Stockholms kommun var problemen förekomsten klart störst. Där hittades olagliga kameror på 34 procent av alla granskade restauranger. Fixed that for you, SVT. För ni menar väl ändå inte på fullaste allvar att bara för att något är illegalt så är det ett ”problem”? Är det bra journalistisk att lägga in egna moraliska värderingar via er egen videokommentator tycker ni? Hört talas om neutrala ord? Bias much? Ni har väl inte den absurda ståndpunkten att vad lagen än säger SKALL VI LYDA DEN? Detta är i sig själv en subjektiv moralisk ståndpunkt, så den gubben går inte att komma undan med om det ska vara objektiv/neutral journalistik. Det förstås, ni är varken objektiva, neutrala eller oberoende. Läs mer om SVTs såkallade "oberoende" här)

Vad glad jag är att jag enkelt snurrar och tricksar bort TV-licensen och Rånartjänsts utpressningsförsök. Good people disobey bad laws! Det där får ni mig aldrig att betala för. Over. My. Dead. Body.

Statens dubbelspråk strikes again
VIDARE det ROLIGASTE (tragiska?) av allt är att när staten gör precis samma sak som privata restaurangägare gör, sätter upp kameror överallt på allmän plats, så är det ”för din trygghet” medan om en restaurangägare gör så blir språket tvärtom, då är det helt plötsligt inte tryggt för de påverkade.
 
 
Det hände något magiskt med logiken där. Hycklarestatan.
"-Det är väldigt svårt att få tillstånd för kamerövervakning. Man ska vara trygg någonstans, säger Eva darj."
Usch vilket logiskt lapsus du och staten lider av. Staten kunde lika gärna sätta en kamera i varje svensk medborgares hem som filmar datorskärmen. För att bli specifik och just nu extra aktuellt behöver jag bara nämna tre magiska bokstäver för att förklara mig:

F R A

FRA är en STOR integritetskränkning i sin nuvarande utformning men nu har det blivit ännu värre. Och ”otillbörlig” ska jag tillägga så jag talar ditt språk, mycket otillbörlig. Dubbelpluss otillbörlig! 
Jag citerar Emanuel Karlsten som skrivit om detta i huvuddelen av dagens DN här:
"För bara några veckor sedan offentliggjorde Socialdemokraterna och regeringen att de har kommit överens om att låta Säkerhetspoli­sen och Rikskriminalen övervaka datatrafik i sverige. Det vill säga möjligheten att övervaka allt det vi skriver och gör på nätet.
FRA­-lagen och den nya uppgörel­sen är en skymf mot varje person som gett sitt liv för frihet. Frihet från att övervakas, möjligheten att leva i ett fritt och öppet samhälle. Där demokrati innebär just att få tycka och uttrycka sig – utan att bli övervakad. ”
Ugh, min poäng är på ämnet gjord och så uppenbar att vidare ordbajsning är ONÖDIG och IRRELEVANT - element det sista det här blogginlägget verkar behöva mer av.

Samma gamla retorik
But wait - you get even more more*. Vi kan också läsa att: 
”Uppgörelsen motiveras med att självmordsattacken på Drottning­gatan hade kunnat utredas bättre om Säpo hade haft tillgång till alla svenskars datatraik. Samma Säpo som missade att läsa det mejl som attentatsmannen skickade till dem strax före dådet ska nu få övervaka allas mejl. ”
The terrorist/safety/card. Smart staten! Det funkade ju för Bush och co i USA med patriot act så why the hell not liksom? De gjorde allt grundjobb åt er, laddade ner den framen i miljoner människors sinnen. Ni bara surfar på den stora våg de skapat, my my you ARE fantastic! "A rising tid lifts all boats" Vilken affärsidé!

Såå Eva, seriöst, time out för dig. Se så, in i skamhörnet och reflektera över ditt handlande gentemot dina medmänniskor, som du i processen gjort till dina motmänniskor. Vi vill inte ha dig tillbaka i samhället förräns du har bettered your ways.

Här är mitt ultimatum till dig: Du SKALL köpa (nej INTE med skattepengar Eva, nice try. Pengarna SKALL vara HEDERLIGT intjänade = någon har frivilligt gett dig sina pengar, din lön räknas alltså inte) minst 25 rätter från varenda en av de illegala restauranger du "kontrollerat", hotat och utpressat (implicit). Du SKALL ICKE be om kvitto, jag ringer och frågar om en ödleliknande honavarelsen varit där och beställt en massa som bevis istället. Erbjuder de kvitto tackar du prompt nej. Varför? Så att de kan köra "svart" såklart, pucko. Ve på dig om du tar kvitto! Du har kränkt ägarnas negativa rättigheter. Rättvisa kräver därför att du kompenserar för dina brott. GLÖM INTE det viktigaste av ALLT- att buda mig pizza pie. Varm ska den vara. Eventuellt spott och andra "otillbörliga" (see what I did there?) substanser upptäcker jag så försök inte ens.
EVA DARJ: GIVE ME LIBERTY, OR GIVE ME PIZA PIE!

5 kommentarer:

 1. För långt, men underhållande så länge jag orkade. =)

  SvaraRadera
 2. Något otillbörligt språkbruk. (Måste bara säga att jag gillar ordet - och om man söker "otillbörlig" på google så är min blogg det 14:e alternativet som dyker upp.) Bra poänger, men mycket text för att komma fram till dem. Men, men, hoppas det intresserar fler.

  "Ja, tänka sig, en gång i tiden existerade det faktiskt en frihetstradition i vad som nu är socialistkommunistmardrömssverige!"

  Mjo, men inte under "Frihetstiden". Den perioden hette bara så för att statsskicket gjorde av med kungens makt till största delen, och att man hade någon sorts quasi-demokratiska val som på något sätt tillfredsställde tyckarnas smak. (Voltaire skall ha sagt att svenskarna då levde under den bästa eller friaste konstitutionen för tiden.) Under denna frihetsperiod torterades folk för att ha fel religion, kom förbud på vilka kläder man fick ha och merkantilism blev väldigt populärt nu.

  SvaraRadera
 3. Klockrent. Men designen på denna sida gör det fruktansvärt jobbigt att läsa långa texter. Skiftande typsnitt storlekar, radavstånd, svart bakgrund osv..

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Ett exempel:

  "Inte för att jag betalar för hårdkopian av er tidning, det skulle bara vara ren mental retardation = av detta jag aldrig göra något detta. JAGDETTANÅGALRDIGOT. För don't ya know jag hatar er innerligt av hela mitt hjärta."

  Kanske var otillbörligt ett alldeles för starkt uttryck.

  Det var väldigt fritt i Sverige i slutet av 1800-talet, med undantag för gifta kvinnor som inte var fullständigt myndiga och för arbetslösa som kunde sättas i tvångsarbete. Ekonomiskt hade landet frihandel, skatterna låg på runt 7% av BNP, fanns inget passtvång, man behövde inte tillhöra den svenska kyrkan (dock behövde man tillhöra en kyrka) och Riksbanken hade ingen funktion i ekonomin (som lender of last resort eller att trycka någon valuta). Libweb.net har en lista på många av de liberala reformer som kom till innan dess (främst mellan 1840-65 vill jag minnas). Internationellt talar man om 1871-1914 som den första ordentliga globaliseringsperioden, men jag vet inte om det har något offentligt namn. Andra industrialiseringen tror jag den kallas av ekonomhistoriker.

  SvaraRadera