onsdag 23 november 2011

Lite David Friedman på onsdagskvällen

Sitter och programmerar och gör beräkningar ensam på kontoret och oftast när jag gör monotona saker som inte kräver min absolut fulla koncentration så brukar jag lyssna på föreläsningar av nåt slag. Ibland evolution, astronomi etc, men väldigt ofta blir det om politik och ekonomi; framförallt anarkokapitalism.

Jag måste erkänna att jag faktiskt inte läst någon av Friedmans böcker, men efter att ha sett några föreläsnignar med honom så kommer jag definitivt att göra det. Den första föreläsningen handlar om marknadsmisslyckanden. Den är inte särskilt avancerad (och därför på en alldeles lagom nivå att lyssna på medans man gör något annat) och han visar att även om marknadsmisslyckanden är ett argument mot fri marknad så är det ett ännu bättre argument för fri marknad.
Den andra föreläsningen handlar lagar i anarki. Inte heller så avancerad men väl värd att lyssna på.

Och en fördel med att bara lyssna, och göra nåt annat samtidigt, är att man slipper störa sig på att han guppar fram och tillbaks hela tiden när han pratar! :)

2 kommentarer:

 1. Friedman har även lagt upp sina föreläsningar från universitetet på nätet, som är väl värda att lyssna på:

  Rättsekonomi (från två olika år):
  http://www.daviddfriedman.com/Academic/Course_Pages/L_and_E_LS_11/lectures&whiteboards/Whiteboards&Recordings.html

  http://www.daviddfriedman.com/Academic/Course_Pages/L_and_E_LS_11/lectures&whiteboards/Whiteboards&Recordings11.html

  Legal Systems Very Different from Ours
  http://www.daviddfriedman.com/Academic/Course_Pages/legal_systems_very_different_10/Recordings&Whiteboards/LegalSys_Recordings&Whiteboards.html

  SvaraRadera
 2. Tack! Ska latt lyssna pa dom medans jag jobbar. :)

  SvaraRadera