söndag 19 februari 2012

Anonymous om anonymitet på internet


Hittade den bästa guiden jag sett någonsin om anonymitet på internet på Anonymous tumblr. En del av sakerna tog jag upp i mitt tidigare inlägg, men deras råd är så otroligt mycket bättre än mina. Håll till godo!

EDIT: La till två tips för att göra deras guide bättre. Dom ligger i slutet här.

7 kommentarer:

 1. Mitt antivirus varnade om win32 trojan vid klick på anchorlänken :/

  SvaraRadera
 2. Men annars verkar det vara en väldigt lättläst och solid guide. Jag gillar att man kör linux virtualiserat, mycket säkrare OS än windows. Installerade ubuntu förut för att använda just för känslig kommunikation, men det var så jobbigt och tidskrävande med dual boot att jag inte använde det alls. Nu lär det bli skillnad på det, även fast att gå igenom 17 steg varje gång man ska surfa anonymt verkar ganska tedious...Men kanske går att automatisera vissa av stegen.

  SvaraRadera
 3. Jag har gjort allt i guiden nu. Men det funkar inte riktigt. När jag bryggar ubuntu och dsl via 9050 och 8118 så får ubuntu total internetaccess och inte enbart genom tor. Detta trots att ubuntu-vm:et är inställt på internal network och inte nat. Om du orkar gå igenom guiden så kan du väl säga till om du får samma fel!? Läste på anon att man kanske behöver installera privoxy i windows. Ska testa det.

  Dessutom har dom en egen linuxdistro

  http://nero.secondsource.info/page.php?7

  har tankat den och ska testa den ikväll.

  Förresten så är det inte så mycket jobb att sätta på truecrypt osv. Du kör väl redan keepass i en truecryptcontainer? Så logga in där, sätt på virtualbox. Sen kommandona i ubuntu kan jag skriva ihop ett script för.

  SvaraRadera
 4. Löste mitt problem. Man måste installera privoxy också och ställa in att privoxy ska startas när Tor gör det. Avkommentera raderna om 8118 och 9050 så funkar det.

  SvaraRadera
 5. Sweet.

  Ska definitivt köra klart hela guiden, har 20% kvar.

  Sammanträffande: för 10 min sedan publicerade dailyanarchist ett inlägg med "Full Disk Encryption For Ubuntu And Fedor". Universum synkroniserar sig självt!

  SvaraRadera
 6. Can any of you hack for real? I can hack this site easily. But unfortunately have not thought about it because it feels no need to hack this little shit blog.
  I am always in your system and contained on this blog

  SvaraRadera
 7. I can't hack at all and am not a part of Anonymous. I'm just passing on their guide on how to make yourself anonymous online.

  SvaraRadera