tisdag 7 februari 2012

"Skatteextremister" växande hopp i usa

Jag håller just nu på att läsa Welcome to Free America av David Barker (se Calle och Mises.se). Det är en 100-sidig guide till ämnad för immigranter i ett anarkokapitalistiskt amerika år 2057, ca 20 år efter den totala kollapsen av usa. Första kapitlet beskriver denna kollaps, och varje frihetsälskande individ som läser det kapitlet kommer liksom mig läsa det med ett gigantiskt leende på läpparna och få lite extra hopp om framtiden. Är det något ställe där hyperinflation, kaos och statlig kollaps skulle kunna leda till ett fritt samhälle, snarare än en totalitär regim såsom hände med weimarrepubliken, så är det usa. Artikeln i SvD idag om "skatteextremister" i usa, sk sovereign citizens som inte accepterar staten som legitim institution och som ibland gör aktivt mostånd, ger mig samma leende och hopp. I Wikipediaartikeln nämns det att det uppskattas vara ca 100 000 "hard-core sovereign believers" och ca 200 000 "just starting out by testing sovereign techniques for resisting everything from speeding tickets to drug charges"; det är knappt en per tusen invånare. Det är inte lite det. Räkna även in andra libertarianer, voluntaryister, miliser som implicit stödjer dessa "skatteextremister" så är det en anseelig del av befolkningen. Måtte dessa växa i antal och styrka så att min barn och/eller barnbarn kan få växa upp utan bli skatteboskap åt någon stat.

3 kommentarer:

 1. Vad för slags hot och mord är det som de har genomfört?

  SvaraRadera
 2. Jag vet faktiskt inte. Det enda jag vet som dom gjort är att dödat två poliser och spammat domstolar med klagomål och överklaganden mm för att göra rättegångskostnader så höga som möjligt.

  SvaraRadera
 3. Det var en fader och en son som dödade två sk poliser bland annat. De blev stoppade, farsan gick ut med ett dokument som han gav till polierna. Sonen gick då ganska oproverat ut med en AK47 och meyade ner båda, Finns inspelat från radiobilens kamera här:
  http://www.youtube.com/watch?v=tchCHyq_D6Y&feature=related

  Det är en spännande tid vi lever nu. Bankrutta Detroit har skurit ner på sin poliskår så mycket att marknaden nu har börjat ta över, PDA som David Barker nämner har redan börjat bildats, se:
  http://www.youtube.com/watch?v=kNv5zYXdstY
  http://www.threatmanagementcenter.com/

  Kolla in pristrukturen, börjar på 10$ och du väljer exakt vad du vill ha. Jämför det med ineffektiva inkompetenta svindyra sk polisen.

  SvaraRadera