måndag 27 juni 2011

Stöd skattefusket - be inte om kvitto

SvD skriver:

"20 miljarder skattekronor försvinner årligen på grund av svarta pengar i handeln och restauranger ..."

Som Victor skrev i ett tidigare inlägg, så är det en god regel att göra helt tvärt emot vad skatteverket säger. Att staten får in mindre pengar är en bra sak. Att undkomma att bli bestulen är något vi borde uppmuntra. En annan sak man kan göra för att minska skatteintäkterna är att alltid säga att man ska ta med sig maten. Då är det lägre moms. Att sen ändå äta på stället kanske kan göra att företagaren råkar illa ut, men det vet jag inget om. Försök ta med maten så ofta som möjligt, och framförallt be inte om kvitto!

Och bara för att bli länkad från, så kommer länkar till, Aftonbladet och DN.

EDIT: Vad trevligt att skatteverket har hittat hit också. Om ni hittar hit igen så kan jag ju hälsa att ni borde skaffa er riktiga jobb som faktiskt tillför samhället något, istället för att ta från det.

5 kommentarer:

 1. Vem stjäl?
  Med dagens elpriser, moms på skatt...

  SvaraRadera
 2. Staten stjäl. Tror du att gåvor utgör statens intäkter?

  SvaraRadera
 3. Men jag betalar gladeligen skatt! Då vet jag att jag slipper oroa mig för att inte ha råd med sjukhusnotan om jag skulle råka ut för någon olycka eller sjukdom. Den tryggheten är värd mycket för mig, jag skulle t.o.m. tänka mig att betala betydligt mer än idag!

  Då kan man väl inte säga att skatt skulle vara stöld?

  SvaraRadera
 4. Djävulens advokat, det kallas en försäkring det du pratar om. Det finns redan och konkurrens mellan försäkringsbolag gör att premien blir billig och servicen bra. Staten är ett "försäkringsbolag" som du inte kan sluta betala till om du tycker att servicen är dålig. Dessutom har dom inga incitament att tillhandahålla bra service då de får lika mycket i lön oavsett.

  Det spelar inte så jättestor roll om du vill betala skatt eller inte, det är fortfarande rån (snarare än stöld). Även om jag vill skänka pengar till Röda korset så ändrar inte det faktum att det är rån så fort dom börjar hota mig med fängelsestraff om jag inte "skänker" pengar till dom.

  SvaraRadera
 5. Jag instämmer till fullo i mr Wennerdals åsikter och faktum är att jag praktiserat detta tillvägagångssätt redan innan jag läste detta.

  T.ex Idag gick jag ut och åt lammstek på restaurang, och jag VÄGRADE ta emot kvittot eftersom skattemyndigheten skriver på sin hemsida: "Vår vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sej - vill du hjälpa oss - be om kvitto".

  ( Dock förstår jag inte hur det kan anses vara att "göra rätt för sej" att bli bestulen...)

  Skatt är STÖLD. Att ta något ifrån någon annan utan att be om lov är STÖLD. Staten kanske kan kringgå denna premiss, men ALDRIG ersätta den.

  // Drake Van Hallerdal

  SvaraRadera