lördag 12 mars 2011

Polisbrutalitet och varför staten inte ska vara sin egen domare

Rättsystemet och polisen håller varandra om ryggen! Detta är något som de flesta är medvetna om, men som sorgligt nog de flesta inte har någon idé om hur detta ska problem skall åtgärdas. Problemet är ju att polisen inte har något som helst incitament att tillfredställa kunden (dvs skatteoffret) och när polisen, som är en del av staten, begår övergrepp så skall staten straffa sig själv. Självklart kommer inte rättegången vara rättvis när förbrytaren agerar domare! Det enda sättet att lösa detta på är att en tredje part dömmer. Detta borde vara helt självklart, och jag tror de flesta är överens om att det alltid behövs en tredje part som dömmer vid konflikt. Att folk trots detta tolererar att staten är sin egen domare är för mig vansinnigt.

Ingen ska få vara sin egen domare i en konflikt! Detta borde vara självklart, och enda sättet, mig veterligen, är att avskaffa staten, och bygga Ankeborg*.

Den svenska polisens vanligaste brott är hustrumisshandel och när de väl åtalas fälls de sällan. Polisvåld må kanske inte vara så jättestort problem i Sverige, men som filmen nedan visar så är det desto värre i USA.Nästa film är en föreläsning av en juridikprofessor och en tidigare polis som berättar om varför man aldrig ska prata med polisen, oavsett om man är oskyldig, det kan bara skada en.Jag undrar om det skulle vara såhär i Ankeborg. Jag tvivlar på det.

*Ankeborg = det framtida anarkokapitalistiska samhället, kommer ägna många framtida bloggposter till hur man skulle kunna gå till väga att bygga Ankeborg.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Är jag rättshaverist?
    http://deborahenglund.blogspot.com/2012/02/offentlig-overklagan-till-hogsta.html

    SvaraRadera