tisdag 26 april 2011

Barn har inte på demonstrationer att göra

Det finns inga kristna barn, bara barn till kristna föräldrar.
Det finns inga socialdemokratiska barn... eller oj, det finns det tydligen. Dom är ju ute och demonstrerar och har säkert varit intresserade och läst på om den svenska inrikespolitiken. Det kan inte vara så att föräldrarna indoktrinerar dom och drar med dom till demonstrationen för att det är sött med lite barn!?


Tycka vad man vill om utförsäkringarna, men barnen har inget där att göra! Barn har inga politiska eller religiösa åsikter. Så släpa inte med dom till demonstrationer och kyrkor.

4 kommentarer:

 1. Håller med lite men ändå inte riktigt. Om jag skulle vilja demonstrera och inte får tag på nån barnvakt är det klart barnet/en får följa med, men jag förstår att det nog inte är så du menar. =) Att stå med skyltar som ungarna på bilden är ju helt annat än att bara följa med pappa nånstans.

  Å andra sidan kan barn ha "politiska" åsikter också, och om de då på eget bevåg väljer att göra en skylt att stå med på en demonstration ser jag inget fel i det. Inte heller att försöka uppmuntra vissa åsikter hos barnen. T.ex. icke-våld och skepticism mot auktoriteter kommer jag försöka "nöta in" i mina egna barn. Men självklart inte på det sätt kristna gör, "det bara är så"/"det står i bibeln"/"gud har sagt det", utan genom logiskt resonemang.

  SvaraRadera
 2. Ja, det jag menar är att barnen inte ska tutas i att ha en åsikt. Barn förstår inte riktigt skillnaden mellan socialism och kapitalism. Och när föräldern förklarar så kommer nog barnet tycka det som föräldern vinklar som bäst.

  Hör barnet "socialism innebär att alla delar på allt och ingen är självisk" så tycker de nog att det är skitbra. Här dom istället "socialism innebär att du inte får bestämma över dina grejer själv och andra kommer ta dom ifrån dig", så tror jag inte dom är lika positiva. Det jag menar är att barnen inte har någon åsikt ifrågan då de inte är kapabla att forma sig en.

  Liksom, när väl jag får barn kommer jag självklart lära dem att aggression är fel, men jag kommer inte säga åt dom göra en skylt och dra med dom på och demonstrera mot valutamonopolet. :)

  SvaraRadera
 3. Ja, det där med att vinkla och inte lära ut kritiskt tänkande är det som förstör i mitt tycke. Barnen borde förstås få höra både argument för och emot och dessutom uppmuntras att själva söka upp information och argument. T.ex. på anarkokapitalism.se.. ;)

  Det är ganska "jobbigt" att tänka på såna här saker (som vi håller på med) tycker jag, så själv kommer jag nog skona mina barn från värre saker än "slå inte andra" och "ta inte andras saker" tills de själva (förhoppningsvis) visar intresse för det. Kalle Anka först, Rothbard sen. ;)

  SvaraRadera
 4. Som om vuxna skulle vara förmögna att forma vettiga åsikter om politiska ideologier! De barnen du, Niclas "Ludwig" ", nämner reagerar ju dessutom någorlunda rationellt på dina hypotetiska exempel. =P

  SvaraRadera