söndag 24 april 2011

Wikileaks har inte övergett Manning

Svensk media har de senaste dagarna skrivit om att Wikileaks är as som blivit stora och kända genom material de erhållit från Bradley Manning. De skriver att Julian Assange är "ett äckel utan principer"  som levt som en rockstjärna medan Manning sitter isolerad naken och torteras. Vidare att Wikileaks inte gör allt de kan för att stödja Manning. Detta är dock helt felaktigt!

Svensk media har övergivit Manning och använder honom bara nu som ett slagträ mot Assange. Om journalisterna hade bemödat följa Wikileaks på Facebook tex så har 9/77 inlägg varit till stöd för Manning sen 11 februari, och detta under Libyenkriget. Dessutom ljuger Jan Guillou när han skriver att Wikileaks inte bidragit med pengar till Mannings försvar, det har de visst!

Journalisterna gnäller om att media inte skriver om Manning längre, men det är ju de själva som är media. Skriv om honom ffs! Att dessutom komma med osanningar för att man ogillar Assange är bara lågt.

Aftonbladet | SvD

EDIT: Under tiden jag skrev detta inlägg hann Wikileaks posta ännu ett inlägg om Manning. Svensk media skriver enbart honom för att sätta dit Assange, Wikileaks skriver om honom stup i kvarten.

2 kommentarer:

  1. Du gör misstaget att sätta likhetstecken mellan AB (Guillou)/SvD och samtliga svenska media.

    SvaraRadera
  2. Jo, iofs. Dock håller jag med om att det inte skrivs så mycket om Manning som det borde. Att som journalist på aftonbladet/SvD kritisera Wikileaks för att ha övergett Manning är att skjuta sig själv foten.

    SvaraRadera