fredag 1 april 2011

Det värsta förtrycket tänkbart

Det sägs ibland att folk är anarkister endast för att dom vill knarka, ha atombomber och måla sina hus hur fult dom vill. Detta är självklart nonsens. Den främsta anledningen till att folk blir anarkister är naturligtvis för att avskaffa det värsta förtryck en människa kan tänka sig. Och det är inte beskattning, tortyr, krig, kidnappning, våld, mord, tull, indoktrinering eller stöld - utan sommartid och tidszoner!

Det ska vara varje individs rätt att ställa klockan hur hon vill. Jag, som boende vid västkusten, känner mig djupt kränkt att se solen stå som högst 12:12 normaltid (det heter inte vintertid) och, ännu värre, 13:12 sommartid. Det svenska folket måste resa sig. Det råder nu inbördeskrig i Libyen för att folket där fått nog av att tvingas, inte bara ha en enhetlig tid i hela landet (i vilket det skiljer ca  en timme i soltid) utan även att ingå i en helt handikappad tidszon. Libyen har GMT+2 fastän det ligger rakt söder om Norge och Sverige. Totalt vansinne!


Nä, ställ din klocka efter lokal soltid (eller nåt annat passande) och envisas med att hävda att alla bussar och tåg i stan går vid fel tidpunkter. I fritt samhälle går inte två klockor lika. Utan statens tvång finns det inget sätt (eller incitament) för två parter att synka sina klockor och komma samtidigt till affärsmöten. Ingen handel kan därmed ske och den moderna civilisationen kommer gå under. Kaos och allas krig mot alla kommer råda. Det har Ayn Rand visat med sitt tänkvärda scenario:

"Säg att Alice och Bob bestämt i kontrakt att Alice ska leverera en vara till Bob vid en viss tidpunkt. När Alice kommer står Bob sur och väntar. Bob menar att Alice är 137 minuter sen, medan Alice hävdar att hon är i tid. Bob ringer sitt skyddsföretag, Polis B, och anklagar Alice för kontraktsbrott då hon var sen. Alice ringer sitt skyddsföretag, Polis A, och anklagar Bob för kontraktsbrott då han vägrar betala för leveransen som, enligt henne, var i tid. Polis A och B kommer till platsen. Och som rationella vinstmaximerande individer börjar de genast skjuta på varandra med all arsenal de har. Allting eskalerar tills svampmoln syns vid horisonten och alla dör!"

Det är detta anarkister vill ha! Folk kommer ligga i sin egen avföring och ropa förtvivlat: "Hur kunde vi vara så naiva och tro att ett samhälle utan en våldsmonopolist som tvingade alla att ha synkade klockor, typ, kunde fungera!?" Det är då jag dyker upp på min flakmoppe och hånskrattar samtidigt som jag har sex med min syster. För det var bara hot om repressalier från staten som hindrade folk från att inleda incestuösa förhållanden. Inom loppet av några år kommer det vara atomvinter och mänskligheten endast bestå av inavlade mongon som bara stjäl och våldtar.

3 kommentarer:

  1. Menar du att ni skulle ligga på flaket på flakmoppen eller att hon liksom står framför dig över styret? Jag fattar inte...

    SvaraRadera
  2. Haha, ja, som alla från landet vet så är det enklaste (och roligaste) sättet att ha sex med sin syster på är att hon sitter grensle med ryggen mot flaket och håller i styret med händerna. Då får man ena handen över till gasen och andra till spritflaskan. Sen är det bara att köra på en guppig grusväg!

    SvaraRadera
  3. Aha! Det alternativet hade jag inte ens tänkt på. Tack för klargörandet! Känns skönt att ha rett ut det där.

    SvaraRadera