torsdag 21 april 2011

Socialistisk sjukvård


En sjuksköterska nekade en döende man ambulans, patienter med brutna ben skickas hem och skadar du dig och åker in till akuten kan du räkna med några timmars väntetid. Problemet med den svenska sjukvården är incitamenten. Personalen kan nästan bete sig hur dåligt som helst, det finns inga konkurrenter att bry sig om. Likt allt annat den svenska staten gör så har de inga incitament att vara effektiva och billiga. Slöseri, resursmissallokering och dålig service är vad socialism innebär, och självklart är detta även fallet med den svenska sjukvården. När ska svenskarna öppna ögonen och sluta slå sig för bröstet? Den svenska sjukvården är skit och behöver privatiseras så snart som möjligt.

Vi skrattar åt brödköerna i Sovjetunionen, men vårdköer tar vi för givet och är nästan stolta över. Kognitiv dissonans måntro!?

Läs mer här.

EDIT: DN har skrivit om fler skräckhistorier från den svenska sjukvården.

2 kommentarer:

  1. Vi skrattar inte åt brödköerna. Jag är säker på att de rumänska tiggarna på Stockholms och Göteborgs gator dock ser på brödköerma med en glimt i ögat nu när deras råa kapitalitiska verklighet tvingat dem att tigga på socialiststaten Sveriges gator. Fjant.

    SvaraRadera
  2. Tack för ditt svar, vi hade dock föredragit ett faktiskt argument som haft något att göra med själva innehållet i inlägget istället för din känslomässiga defekation...

    SvaraRadera